Om Cenaturio

Varför CENATURIO

Det finns många goda anledningar till det. För det första tar Cenaturio inte några kemiska genvägar. Det finns bara naturliga råvaror i CENATURIO! Inga kemikalier, inga genmanipulerade produkter, inga konstgjorda smakämnen eller syntetiskt tillverkade produkter.

De högkvalitativa råvarorna i CENATURIO stimulerar matsmältningen och gör att djuren tillgodoser sig 90-95% av fodret de äter. Det blir inget foder som i onödan passerar genom tarmen vilket minskar belastningen på de inre organen.

Proteinet i CENATURIOS foder består endast av muskelkött med livsmedelskvalité, inget annat. Smakämnena består av en välbalanserad mängd fetter som förädlats från nöt och kyckling. Det gör fodret smakrikt men luktfritt (för människor) dessutom härsknar inte fodret. De färgvariationer som finns i bland annat kattfodret är behandlat med naturliga färger från rödbetor och majs. Dessutom konserverar CENATURIO enbart fodret genom naturligt tillsatta vitaminer och mineraler.

CENATURIOS foder är optimalt för hundar och katter som är överkänsliga. Problem som allergier, känslig mage, ledbesvär, hudklåda och pälsavfall beror ofta på överkänslighet mot kemikalier. Det enda som behövs är att byta foder till ett kemikaliefritt. CENATURIO är inget mirakelmedel, vi bara anser att vägen till ett långt och friskt liv går genom naturliga råvaror.

 

 

Historik:

Ulrik Nordin började importera CENATURIO för i början på 1990. Hans två Springer Spaniels hundar utvecklade svår foderallergi av det tidigare fodret de åt. De fick svår klåda och pälsavfall som följd. Maten han köpte tidigare var på inrådan av uppfödaren samt de som fanns i livsmedelsbutikerna.

Veterinären rekommenderade att han skulle laga maten själv. Men enligt Small Animal Clinical Nutrition* är det komplicerat då hundar och katter ursprungligen är rovdjur och har specifika näringsbehov.

Ulrik kom i kontakt med en fodertillverkare från Holland som tillverkade foder av naturliga råvaror, garanterat utan GMO, helt fritt från kemikalier och fritt skadliga E-nummer tillsatser. Efter att ha besökt fabriken för inspektion, träffat ägaren, deras veterinärer och foderingenjörer tog han hem prover.

Redan efter några dagar syntes skillnaden på hans hundar och efter 4 veckor var klådan borta och deras pälsar var mjuka, blanka och fina igen. Veterinären kallade det ett mirakel, Ulrik kallade det ett bevis på att naturliga råvaror är det viktigaste steget för optimal hälsa.

I liten skala började Ulrik importera CENATURIO till Sverige, sedan Norden. Genom åren har massor av hundar blivit av med sina allergiproblem, fått blankare och finare päls och optimerat sin hälsa.

Idag ägs och drivs företaget av Ulrik och dottern Mia. De ser fram emot att i ytterligare många år hjälpa hundar och katter i hela Norden till ett långt och friskt liv.

*Small Animal Clinical Nutrition, Edition IV – en bok om kost för små djur, används ofta som lärobok på veterinärskolor

Tillverkningen:

Det som karaktäriserar CENATURIO är högkvalitativa produkter, rimliga priser, kvalitetssäkring baserat på HACCP systemet och nöjda kunder.

Fabriken är ett familjeföretag som startade 1937. De började med att sälja mjöl, och ett blandat djurfoder. I mitten av femtiotalet började de specialisera sig på spannmål för tamboskap. Men 1970 investerade företaget i en pelletspress, som gjorde det möjligt att också sälja torrfoder till framför allt hundar.

Utvecklingen av produktionen ledde till nyinvesteringar och uppbyggnad av en ny modern och miljötänkande fabrik i Holland. Det öppnade möjligheter till ett bredare sortiment med omfattande hundfoderprogram. Det var också under denna period som produktionen av kattfoder startade.

Till följd av den ökande efterfrågan på högkvalitativt hund och kattfoder hade företaget en stadig tillväxt. 1992 öppnade man ännu en foderfabrik. Fabriken har professionell expertis, innan en ny produkt får säljas måste den först passera genom omfattande laboratorietester och analyser för att se att de uppfyller alla krav och önskemål.

Alla tester sker i egen forskningsavdelning av näringsfysiologer och veterinärer. Dessa tester sker även både vid ny produktion likväl fortlöpande under pågående produktion. Allt råmaterial bearbetas och testas grundligt, genom att man tar kvalitets prover. Alla slutprodukter kontrolleras ytterligare en gång, innan de tillåts att lämna fabriken.

Det finns ingenting som så är viktigt för oss som kvalitén på våra produkter

dogHundmat
CatKattmat
Mer Cenaturio